Tradičné pochúťky s tak trochu netradičným spracovaním, no všetky môžeme hrdo označiť ako klenoty dobrej československej kuchyne.
Plnená paprika na víne
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
40
minútIngrediencie
5 Väčších zelených paprík
400 g Mletého bravčového mäsa
Vajce
100 g Uvarenej ryže
Väčšia cibuľa
1 l Kuracieho vývaru
Bobkový list
250 ml Paradajkového pretlaku
- Omáčka:
100 ml Červeného vína
Práškový cukor podľa chuti
2 čl Zemiakového škrobu
čl Mletej červenej papriky
Trochu sušeného majoránu
Soľ
mleté čierne korenie
POSTUP
- miske zmiešame mleté mäso, vajce, uvarenú ryžu, postrúhanú cibuľu a ošúpaný pretlačený cesnak.
- Ochutíme majoránom, soľou a čiernym korením. Dobre premiešame.
- Papriky umyjeme, odrežeme vršky so stopkou a vyἀdlaἀbeme jadrovníky.
- Naplníme ich mäsovou zmesou, zo zvyšnej zmesi vyformujeme guľky s priemerom päť až šesť centimetrov.
- širšom hrnci zohrejeme vývar. Do vriaceho vložíme naplnené papriky a guľky.
- Pridáme bobkový list a varíme 20 minút. Potom papriky aj guľky vyberieme.
- Zemiakový škrob s mletou červenou paprikou rozmiešame v troške studenej vody a spolu s paradajkovým pretlakom a vínom nalejeme do vývaru.
- Plnené papriky a guľky vložíme späť do omáčky a varíme ešte 15 minút. Občas premiešame, aby omáčka neprihorela.
- Ochutíme práškovým cukrom podľa chuti.