Plnený losos
Ingrediencie
8 tenkých plátkov údeného lososa(asi po 30 g)
12 šalátových listov
150 ml smotany na šľahanie
1 lyžica citrónovej šťavy
4 lyžičky chrenu (z pohára)
350 g krabieho mäsa
soľ, čierne korenie
čerstvý kôpor
POSTUP
- Šalátové listy umyjeme, osušíme a rozdelíme na štyri taniere.
- Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka zmiešame s citrónovou šťavou a chrenom.
- Trochu odložíme na ozdobu, do ostatnej pridáme krabie mäso (čerstvo uvarené, alebo kúpené hotové, zamrazené, známe aj ako krabie tyčinky, ktoré necháme rozmraziť – pozn. red.).
- Zmes rozdelíme na plátky lososa, zvinime ich a upevníme špáradlom.
- Rolky položíme na šalátové listy a ozdobíme šľahačkou a vetvičkami kôpru. Podávame aj s mesiačikmi citróna a chrumkavým pečivom.