Pripravte si polievku na zimné dni! Posilní vás a zahreje.
Polievka na zimné dni
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
30
minútIngrediencie
2 lyžice rastlinného oleja
2 mrkvy
2 póry
1/2 menšej hlávky kelu
vetvičku čerstvého alebo sušeného rozmarínu
rascu
soľ
250 g šošovice
1,5 litra zeleninového bujónu (z kocky)
strúhaný syr na posypanie
POSTUP
- Šošovicu preberieme, umyjeme a na hodinu-dve namočíme do studenej vody.
- Na oleji popražíme umytý a pokrájaný pór, pridáme očistenú a pokrájanú mrkvu, scedenú napučanú šošovicu, rozmarín, rascu, zalejeme zeleninovým bujónom, prikryjeme a pomaly varíme.
- Asi v polovici varenia primiešame aj očistený a umytý kel pokrájaný na rezance, znova prikryjeme a dovaríme domäkka.
- Občas premiešame. Nakoniec polievku ochutíme a pri podávaní posypeme na tanieri strúhaným syrom.
- Dobrá rada:
- Pri prísnom pôste syr vynecháme a oleja dáme iba jednu lyžicu.
- Takto upravená polievka poslúži ako obed z jedného hrnca i pri chudnutí.