Dnes je piatok, 23.október 2020, meniny má: Alojzia
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Zázračný mangold: Slaný koláč

január 28, 2019 - 06:30
V slovenskej kuchyni je stále neobjavený, ale keď ho raz ochutnáte, určite ho do jedálnička radi zaradíte. Mangold obsahuje veľa vlákniny.
Čas varenia: 
15 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
  CESTO:
500 g hladkej múky
50 g masla
250 ml vlažnej vody
20 g droždia
  PLNKA:
200 g mangoldu
  Cibuľu
4 strúčiky cesnaku
50 g Tvrdého syra
2 pl Kyslej smotany
  Soľ
  mleté čierne korenie
2 Paradajky
  Mozzarella
50 g brie syra
Inštrukcie: 

Vo vlažnej vode rozpustíme droždie, pridáme múku, soľ a zmäknuté maslo. Zamiesime cesto a necháme ho vykysnúť. Mangold umyjeme, hrubé stonky odstránime a mangold nakrájame. Na troche masle speníme cibuľku, pridáme nakrájaný cesnak a po chvíli mangold, restujeme krátko, asi päť minút, potom pridáme nastrúhaný syr a asi dve lyžice smotany, miešame kým sa syr nerozpustí, odstavíme a necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri bochníčky. Každý bochník vyvaľkáme  okraje podvíhame a na každý koláč natrieme mangoldovú náplň, ozdobíme kolieskami paradajok, mozarelly, olivami, syrom Brie, strúhaným syrom a necháme asi 20 minút podkysnúť. Pečieme v horúcej rúre na 220 °C asi 15 minút.

Poznámky: