Dnes je piatok, 23.október 2020, meniny má: Alojzia
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Plnené avokádo tuniakom

január 31, 2019 - 16:07
Ešte donedávna bolo avokádo v našich jedálničkoch skôr raritou. Našťastie, časy sa menia a k dispozícii máme čoraz viac receptov, vďaka ktorým využijeme jeho zdravotné benefity naplno.
Čas varenia: 
0 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
4 Avokáda
2 konzervy tuniaka
1 Paradajka
1 červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
  nasekaný koriander
  Petržlenová vňať
1 Citrón
  Soľ
  mleté čierne korenie
  cherry paradajky na ozdobu
Inštrukcie: 

Avokáda olúpeme, rozpolíme a vyberieme kôstky. Vzniknuté polovice pokvapkáme citrónom, aby nedošlo k oxidácii. V šiestich poloviciach avokád prehĺbime lyžicou otvory po kôstkach. Získanú dužinu spolu so zvyšnými dvoma polovicami avokád roztlačíme vidličkou alebo rozotrieme nožom. Najemno nakrájame červenú cibuľu, paradajku a cesnak. Mäso z tuniaka necháme odkvapkať a zmiešame s paradajkami, červenou cibuľou, cesnakom a pretlačeným avokádom. Vzniknutú zmes dochutíme pridaním koriandra, soli a korenia a plníme polovičky avokáda. Ozdobiť môžeme polovičkou cherry paradajky a lístkami koriandra. Podávať môžeme samostatne alebo s opečeným chlebom ochuteným olivovým olejom, cesnakom a bylinkami.

- - Inzercia - -