Dnes je sobota, 31.október 2020, meniny má: Aurélia
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Plnené bravčové rezne

august 30, 2020 - 06:30
Naplniť bravčové rezne môžete čímkoľvek čo máte radi. MY sme si pre vás pripravili jeden recept s šitake hubami, špenátom a mozzarelou.
Čas varenia: 
20 minút
Čas prípravy: 
20 minút
Ingrediencie: 
4 bravčové rezne
200 g húb šitake
200 g Mozzarelly
125 g čerstvého špenátu
5 Strúčikov cesnaku
70 g masla
  morskú soľ
  mleté čierne korenie
150 ml suchého bieleho vína
  brokolicu
  zväzok mrkvy
4 stopky stonkového zeleru
  olivový olej
Inštrukcie: 

Plnené bravčové rezne

Umyté a osušené huby a dva strúčiky cesnaku nakrájame na tenšie plátky. Orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja a 20 g masla. Keď sú huby aj cesnak zlatisté pridáme umytý a osušený špenát. Ochutíme soľou, čiernym korením a restujeme kým špenát nezmäkne. Bravčové rezne ochutíme korením a soľou. Prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme. Každý plátok naplníme hubovou-špenátovou plnkou a kúskom mozzarelly. Plátky mäsa preložíme tak, aby vznikli kapsy. Okraje zatvoríme špajdľami. Opekáme na rozpálenej grilovacej panvici na troche olivového oleja do zlatohneda. Potom ich dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 200 °C približne 10 minút. Vyberieme, vrátime späť na oheň a pridáme k nim zvyšné maslo. Počkáme, kým sa rozpustí a prilejeme víno. Krátko povaríme, aby sa z vína odparil alkohol. Pred servírovaním odstránime špajdle. Podávame s dusenou zeleninou.