Dnes je nedeľa, 29.november 2020, meniny má: Vratko
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Hlivový šalát

január 10, 2020 - 08:00
Hliva ustricová má v kuchyni široké možnosti využitia. Možno ste netušili, že vďaka svojej výraznej chuti je i perfektnou ingredienciou do šalátov. Jedným tipom vás v nasledujúcich riadkoch inšpirujeme.
Čas varenia: 
10 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
200 g hlivy ustricovej
3 pl slnečnicového oleja
3 pl medu
3 pl olivového oleja
1 pl balzamikového octu
Inštrukcie: 

Klobúky hlivy umyjeme, osušíme a natrháme na väčšie kusy, ktoré opražíme v slnečnicovom oleji z oboch strán. Po pár minútach vyberieme a necháme odkvapkať na pijavom papieri. Olivový olej, med a 1 PL farebného korenia vyšľaháme na hustú hmotu, do ktorej opatrne primiešame balzamikový ocot. Dressingom prelejem jednotlivé porcie hlivy, ozdobíme čerstvým majoránom a podávame s opečeným celozrnným pečivom.

- - Inzercia - -