Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme. Zázvor nasekáme. Papriku očistíme a nakrájame na kocky. Karotky ošúpeme a nakrájame na plátky. Sušené čili papričky rozmrvíme alebo nakrájame na malé kúsky. Šošovicu dáme do sitka a dôkladne umyjeme. Zohrejeme hlbokú panvicu alebo hrniec, necháme v ňom rozpustiť 2 ČL kokosového oleja a krátko v ňom osmažíme cibuľu, prášok z kardamómu a kurkumy, 2 PL zázvoru a cesnak. Pridáme papriku, karotku a červenú šošovicu a asi dve minúty smažíme za stáleho miešania. Pridáme sušené čili papričky, kokosové mlieko a pomarančovú šťavu (prípadne vodu) a na strednej teplote varíme asi 20 minút, kým zelenina a šošovica nie sú hotové. Keď karí zhustne, pridáme viac pomarančovej šťavy (alebo vody), až kým nedosiahneme želanú konzistenciu. Na záver dochutíme soľou, kurkumovým práškom a čerstvo pomletým čiernym korením. Na horúcej panvici 2 až 3 minúty nasucho osmažíme kešu orechy, kým zľahka nezhnednú, ozdobíme mätou. Podávame s basmati ryžou alebo pitou.
Komentáre