Dnes je piatok, 23.október 2020, meniny má: Alojzia
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Sladko-slaná morčacia roláda

marec 20, 2020 - 06:24
Každá rolka skrýva iné prekvapenie a chutí unikátne. Stačí sa len inšpirovať a nebáť sa kombinovať chute, rôzne druhy zeleniny a syrov s mäsom či inou zeleninou.
Popis receptu: 

Sladko-slaná morčacia roláda 

A ak máte chuť improvizovať, pri slaných roládach na to máte dokonalú príležitosť. 

Čas varenia: 
35 minút
Čas prípravy: 
15 minút
Ingrediencie: 
700 g morčacích pŕs
250 g neúdenej klobásy
200 g anglickej slaniny
60 g pistácií
60 g brusníc
4 marhule
1 Červenú cibuľu
1 Žĺtok
2 pl Oleja
2 pl Strúhanky
1 čl Mletej rasce
1 čl koriandra
1 čl Mletej škorice
  Soľ
  mleté čierne korenie
Inštrukcie: 

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Prsia naklepeme a naukladáme na slaninu. Osolíme a okoreníme. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Na oleji podusíme do sklovita. Mäsovú zmes z klobás vyberieme z črievka a zmiešame so žĺtkom, strúhankou, s rascou, koriandrom, so škoricou a soľou. Marhule opláchneme, vykôstkujeme a nakrájame na malé kocky, pridáme brusnice. Pistácie nasekáme nahrubo. Pridáme ku klobásovej zmesi. Zmes natrieme na kuracie prsia, opatrne zrolujeme. Podľa potreby spevníme kuchynskou niťou. Pekáč vytrieme olejom a vložíme doň roládu. Pečieme asi 35 minút, občas otočíme. Po upečení vyberieme a posypeme korením.

- - Inzercia - -