POSTUP:
Z ingrediencii určených na cesto vytvoríme kysnuté cesto a necháme ho dobre vykysnúť. Ak je cesto husté, riedime ho kefírom, ak riedke, pridávame múku. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme, natrieme žihľavovou kašou, posypeme strúhaným syrom, skrútime do rolády a ostrým nožom nakrájame na kolieska hrubé asi 2 cm. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Žihľavovú kašu pripravíme nasledovne:
Tri plátky údenej slaninky pokrájame na drobné kocky a opražíme. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a žihľavu. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a dusíme, pokiaľ sa neodparí všetka šťava. Necháme vychladnúť a nakoniec vidličkou rozmiešame na kašu.
Komentáre