Dnes je sobota, 31.október 2020, meniny má: Aurélia
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Cuketové špagety bolognese

apríl 30, 2020 - 10:35
Vyskúšali ste už špagety z cukety? Varujeme vás, sú prudko „nákazlivé“, ale chutné, zdravé a ľahké. Raz ochutnáte a iné už nebudete chcieť. Základom sú cuketové špagety, ktoré vytvoríme pomocou špeciálneho krájača, noža alebo jednoducho cuketu škrabkou na zemiaky premeníme na cuketové tagliatelle.
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
10 minút
Ingrediencie: 
1 cibuľa
1 Mrkva
  trochu zeleru
2 Cukety
2 pl olivového oleja
250 g mletého hovädzieho mäsa
100 ml Červeného vína
1 pl Paradajkového pretlaku
250 g lúpaných paradajok
  Bobkový list
1 čl Oregana
1 čl Bazalky
  Soľ
  mleté čierne korenie
  strúhaný parmezán
Inštrukcie: 

Na panvici rozpálime olej a osmažíme na ňom cibuľu s nakrájanou mrkvou a zelerom. Asi po piatich minútach pridáme mleté ​​mäso, zmes miešame, kým sa mäso neopečie. Prisypeme konzervované paradajky a pretlak, bobkový list, prilejeme víno, osolíme a okoreníme. Necháme na miernom ohni asi 30 minút variť, kým omáčka nezhustne. Nakoniec do nej pridáme oregano, bazalku a na oleji orestované špagety. Posypeme parmezánom a podávame.