Dnes je štvrtok, 24.september 2020, meniny má: Ľuboš, Ľubor
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Grófkin broskyňový koláč s vanilkovým krémom

august 05, 2020 - 11:01
Grófkin broskyňový koláč s vanilkovým krémom, ktorý sa v ústach len tak rozplýva a je naozaj nebezpečne dobrý.
Čas varenia: 
35 minút
Čas prípravy: 
30 minút
Ingrediencie: 
  Na cesto:
450 g Polohrubej múky
250 g masla
90 g Práškového cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
1⁄2 Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
4 žĺtky
  Na plnku:
4 väčšie broskyne
3 pl Rumu
2 pl trstinového cukru
1 balíček Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou Dr. Oetker (40 g)
1⁄2 l plnotučného mlieka
1 Žĺtok
1 čl Vanilkovej pasty Bourbon Dr. Oetker
120 g Práškového cukru
5 Bielkov
Inštrukcie: 

Maslo nastrúhame a spolu s ostatnými surovinami spracujeme na cesto. Tretinu z neho odložíme do mrazničky, zvyšok do chladničky. Broskyne nakrájame na malé kúsky. Premiešame s rumom a cukrom, následne necháme odležať.

Na vanilkový krém v 1/3 mlieka rozmiešame Zlatý klas so žĺtkom a vanilkovou pastou. Do zvyšného mlieka pridáme polovicu práškového cukru a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka vlejeme zmes so Zlatým klasom, krátko povaríme, odstavíme a necháme vychladnúť.

Plech s rozmermi 34 x 26 cm vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou váľka ho prenesieme. Rozotrieme naň krém a poukladáme scedené broskyne tak, aby bola pokrytá celá plocha. Bielky začneme šľahať a keď sa vytvorí pena, pridáme k nim druhú polovicu preosiateho cukru. Vyšľaháme pevný sneh, ktorý rovnomerne rozložíme na cesto. Z mrazničky vyberieme zvyšné cesto, nahrubo ho nastrúhame a rozložíme po celej ploche koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov, asi na 35 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť a podávame.