Máte radi šťavnaté steaky? Pripravte si chutné menu na večeru! Tento recept zaiste ocení váš partner.
RIB EYE steak so šalátom z krúpov, s pečenou repou, cibuľkou a cícerom
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
50
minútIngrediencie
3 zlaté repy alebo cviklu (Najkrájajte na hranolčeky)
1 veľká cibuľa
olivový olej
Soľ
korenie
1⁄2 šálky kuracieho vývaru
1 šálky cíceru (Tip redakcie: Vyskúšajte cícer značky VIDO)
strúčik cesnaku
mletej papriky
kurkumy
kajenské korenie
2 rib eye steaky
1⁄2 šálky lístkov estragónu
POSTUP
- Predhrejte rúru na 190°C.
- Pokvapkajte repu a cibuľku olivovým olejom, dajte na plech, osoľte, okoreňte a pečte, až kým nedosiahnu jemne hnedú farbu – približne 45 minút.
- ým sa zelenina pečie, uvarte krúpy: Zalejte krúpy vývarom, osoľte a priveďte k varu.
- Potom stíšte oheň, prikryte a nechajte povariť do zmäknutia 30 minút.
- Odstavte z plameňa, primiešajte lyžicu olivového oleja, pridajte cesnak, papriku, kurkumu a kajenské korenie.
- Príprava steakov:
- Okoreňte a osoľte mäso.
- Na panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja a lyžicu masla a vložte do nej steaky.
- Opekajte z oboch strán dohneda 6 až 8 minút, ak ich chcete medium.
- Vyberte steaky z panvice a nechajte ich 5 minút odstáť.
- Do tej istej panvice pridajte varený cícer a jemne ho opekajte na miernom ohni asi 2 minúty.
Poznámky
- Servírujte: Do stredu taniera dajte trocha krúpov a položte na ne steak. Okolo poukladajte zeleninu, cícer a posypte čerstvými lístkami estragónu. Pokvapkajte šťavou z mäsa alebo olivovým olejom.