Steak: 500 g hovädzej sviečkovej, 100 g masla, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, tymian, rozmarín
Rizoto: 2 hrnčeky šošovice beluga, mrkvu, 100 ml kokosového mlieka, menšiu cibuľu, hrsť baby špenátu, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, 1 ČL kurkumy, 1 ČL kari, chilli, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie
Na zohriatom olivovom oleji zmiešame kurkumu, kari korenie a mletú červenú papriku. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľku a cesnak. Zamiešame pretlak a necháme prevrieť. Pridáme dva hrnčeky čiernej šošovice, beluga, očistenú a nakrájanú mrkvu, špenát, soľ a mleté čierne korenie a povaríme približne 30 minút. Podľa chuti pridáme chilli a kokosové mlieko. Necháme variť ďalších 5 minút. Mäso minimálne hodinu pred varením nasolíme a nakoreníme. Na strednom stupni teploty sprudka opečieme mäso zo všetkých strán (aj boky) tak, aby sa zatiahlo a upieklo do tmavohneda. Keď už máme všetky strany mäsa upečené, znížime teplotu na mierny stupeň a pridáme do panvice časť masla, bylinky a cesnak. Zoberieme si lyžičku a roztopeným maslom s bylinkami zalievame mäso z oboch strán. Vďaka tomu dostane steak bylinkovo-cesnakovú chuť.