„Tatarák“ sa neobjavuje na našich stoloch často – prevládajú obavy zo surového mäsa, aj vajec. Základom je, aby bolo úplne čerstvé a dobre umyté, do nášho receptu surové vajce nepridávame. Kombinácia s kaparami je chuťovo veľmi zaujímavá – vyskúšajte!
Tatársky biftek s kaparami
Porcie
4
porcieČas prípravy
10
minútČas varenia
15
minútIngrediencie
•t400 g hovädzej sviečkovej
•thrsť kapár
•t2 PL dijónskej horčice
•t1 šalotka
•tsoľ, čierne mleté korenie, čili
•tolivový olej na opečenie hrianok
•tcesnak na potretie hrianok
POSTUP
- Mäso najemno naškriabeme alebo nasekáme, osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, najemno nakrájanú šalotku a posekané kapary.
- Zmes poriadne premiešame, môžeme jemne dochutiť čili papričkami.
- Tatársky biftek podávame s chlebom alebo s opečenými hriankami potretými cesnakom.