Voňavé bylinky, kvalitné mäso a nápadité recepty, to je dokonalá kombinácia k tomu, aby vzniklo lahodné jedlo.
Teľacie s dubákovou omáčkou
Porcie
4
porcieČas prípravy
15
minútČas varenia
25
minútIngrediencie
400 g teľacieho masa
60 g masla
Soľ
Čierne korenie
Tymian
Rozmarín
olej
200 g tekvice
2 vajcia
160 g Polohrubej múky
1 kypriaci prášok
100 g Dubákov
500 ml bieleho vína
100 g smotany na šľahanie
POSTUP
- Teľacie mierne naklepeme a narežeme okraje.
- äso osolíme, okoreníme a na oleji prudko opečieme.
- Pridáme polovicu masla, rozmarín, trochu vody a dusíme mäso do mäkka.
- Pripravíme si omáčku. Na panvici speníme zvyšok masla, pridáme dubáky a restujeme ich.
- Pridáme víno, tymian, soľ, korenie a necháme alkohol vypariť. Nakoniec dáme do zmesi smotanu a štipku cukru.
Poznámky
- Teľacie mäso s dubákovou omáčkou môžeme servírovať napríklad so sezónnym tekvicovým muffinom, ktorý pripravíme nasledovne: tekvicu ošúpeme, nastrúhame a v miske zmiešame spolu s múkou, kypriacim práškom a vajíčkami. Pridáme 2 lyžičky soli, zamiešame a dáme do formy na muffiny. Cesto nalejeme do výšky asi jeden centimeter pod okraj. Muffiny pečieme na 180 stupňov 25 minút.