Torta so zapichnutými mrkvičkami
Porcie
4
porcieČas prípravy
30
minútČas varenia
55
minútIngrediencie
- Korpus:
250 g rozpustenej rastlinnej nátierky na pečenie,
4 vajcia,
1 ČL vanilkového extraktu,
225 g trstinového cukru,
200 g nahrubo nastrúhanej mrkvy,
300 g hladkej múky,
2 ČL prášku do pečiva,
1 ČL korenia na tortu,
1 ČL perníkového korenia.
- Krém:
40 g rastlinnej nátierky na pečenie,
100 g krémového syra,
175 g práškového cukru.
- Na zdobenie:
10 g nasekaných pistácií,
biely a ružový fondán,
1/2 pomaranča,
hrsť pažítky
POSTUP
- Vo veľkej mise zmiešame rozpustenú rastlinnú nátierku, vajíčka, vanilkový extrakt a trstinový cukor. Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, potom múku, prášok do pečiva a korenie. Poriadne premiešame a zmes nalejeme do vymastenej formy.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov asi 55 minút.
- Upečený korpus by mal byť na dotyk pružný.
- Na polevu vyšľaháme maslovú Heru s krémovým syrom, pridáme práškový cukor a dobre premiešame. Zmesou natrieme povrch vychladnutého korpusu a posypeme nasekanými pistáciami.
- Ozdoby:
- bieleho fondánu vytvarujeme zajačika podľa obrázka alebo zapojíme fantáziu. Zapichnuté mrkvy okolo zajačika urobíme z koliesok pomaranča a z pažítky.