Nie vždy na vianočnom stole musí dominovať kapor v trojobale. Preto vám prinášame jeden super rýchli a chutný recept na Vianočný steak z lososa.
Vianočný steak z lososa
Porcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
5
minútIngrediencie
4 filety z lososa (každý asi 150 g)
5 pl slnečnicového oleja
korenie na ryby
1 čl morskej soli
1 pl čerstvého rozmarínu
POSTUP
- plytšej miske zmiešame olej s korením na ryby, soľou a rozmarínom.
- Filety umyjeme, osušíme a vložíme do olejovej marinády, párkrát obrátime a odložíme aspoň na hodinku do chladničky.
- Rozpálime grilovaciu panvicu a filety prudko z oboch strán opečieme, potom na stíšenom plameni dopečieme z každej strany asi 3 až 4 minúty.
- Ozdobíme čerstvým rozmarínom, nezabudneme na štvrtku citróna ku každej porcii.