Cítite potrebu očistiť sa zvnútra i navonok? Ak nejde o nič drastické či nepremyslené, svojim telám môžeme len ulahodiť.
Ak však máte akúkoľvek smietku pochybností vzhľadom na svoj zdravotný stav, rozhodnutie podstúpiť detox alebo diétu konzultujte so svojim lekárom. Inšpirujte sa systémom troch šálok, vďaka ktorým pre seba spravíte čosi navyše.
3 pestré šálky denne
Ten úplne najideálnejší scenár je, ak jeme a žijeme tak, aby sme žiaden detox ani nepotrebovali. To je však v dnešnej dobe ťažké, a po hodovaní obzvlášť. Ak však chcete svojmu telu ulahodiť, pomôžte si jednoduchým trikom. Každý deň do svojho jedálnička zaraďte tri šálky ovocia a zeleniny.
Ako na to?
Nasledovne, v jednej šálke bude zelenina tmavej zelenej farby (napríklad rukola, cviklové listy, špenát, Bok Choi a iná ázijská listová zelenina), v ďalšej bude farebná zelenina (napríklad špargľa, avokádo, uhorky so šupkou, cuketa so šupkou, červená aj biela kapusta, cvikla, rajčiny, maliny, čierne ríbezle, jahody) a v poslednej zelenina bohatá na síru (napríklad brokolica, karfiol, kel, kapusta).
Kto to vymyslel
Koncept vychádza zo stravy pripravenej americkou doktorkou Terry Wahlsovou, ktorá po rokoch štúdií a boji s vlastnou diagnózou zostavila protokol vhodný pri liečbe akéhokoľvek autoimunitného ochorenia vychádzajúc zo sklerózy multiplex, ktorou sama trpí. Celý systém je samozrejme omnoho prepracovanejší a pacienti musia, okrem iného, spomenutých šálok denne prijať až 9, ale samotný nápad pridať do svojho režimu viac ovocia a zeleniny týchto druhov vám môže len pomôcť.
Ak sa vám takto premýšľať nechce, jednoducho spravte to, čo Francúzi. Za každým jedlom zjedzte misku zeleného šalátu. Trávenie bude fungovať ako hodinky.