Máte radi cestoviny no už vám dochádza fantázia, aké by ste si najbližšie pripravili? Prinášame recept na výborné cestoviny s gorgonzolou, hruškou a orechmi.
Netradičné penne s hruškou, orechmi a gorgonzolou
Porcie
4
porcieČas prípravy
5
minútČas varenia
20
minútIngrediencie
200 g Cestovín penne
olivový olej
1 Hruška
150 g Gorgonzoly
Smotana podľa potreby
1 strúčik cesnaku
1 Vajce
Orechy (vlašské)
Soľ
Čierne korenie
Parmezán
POSTUP
- Cestoviny uvarte v osolenej vode a po uvarení pokvapkajte olejom.
- Na rozpálenú panvicu dajte olej a pridajte cesnak, ktorý pokrájate na plátky.
- Po tom, čo chytí zlatistý odtieň pridajte nakrájanú hrušku a orestujte ju.
- Pridajte nastrúhanú gorgonzolu.
- Ak hruška nepustí dostatok tekutiny aby bola omačka krémová, pridajte cca 2 lyžice smotany na varenie.
- Na záver pridajte nasekané vlašské orechy, dochuťte soľou, čiernym korením a posypte troškou parmezánu.